UNUK OTKRIO ISTINU: Evo kako je srpska heroina zarobila budućeg bugarskog predsednika! (VIDEO)

50

Gost u novoj epizodi emisije „Forum“ koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije bio je dr Đorđe Minkov unuk srpskog heroja Milunke Savić. Dr Minkov je direktor Visoke strukovne škole „Prof. dr Radimir Bojković“, u emisiji govori o odrastanju uz babu heroja, u čemu se ralikuju priče koje mu je baba pričala od onih koje zvanična istorija beleži, ali i o posletarnom životu Milunke Savić.

Minkov je ispričao prepričao neke od priča koje mu je baka pričala pa i kako je zarobila grupu bugarskih vojnika. Prema priči koju mu je pričala baba, ona je zalutala greškom u bugarski rov a kada je shvatila gde se nalazi, pre nego se razdanilo bacila je bombu i naterala Bugare da sa podigunutim rukama pređu u srpski rov.

On je ispričao da Milunka nije dozvolila da Bugari budu streljani, kao i da se među njenim zarobljenicima našao i budući bugari predsednik Đorđe Dimitrov, sa kojim je ostala u dobrim odnosima.

Minkov je rekao da mu istoričari zameraju što govori o njenim pričama koje se razliku od zvanične istorije. Minkov kaže da istoričari nisu u pravu i da je Milunka veći heroj u istinitim pričama  nego u onim koje su istoričari „ulepšali“.

On kaže da je velika zabluda javnosti da je Milunka bila nesrećna svojim životom, ali da je prava istina da je ona bila srećna i volela Srbiju i da je zato odbila ponudu Francuske da joj daju palatu i penziju ali da se preseli u tu zemlju.

Pogledajte celo svedočenje Đorđa Minkova o svojoj baki:

Pročitajte još: Đukanović: Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za raniji poraz

ONA TO NIKAKO NIJE ZASLUŽILA Prizor iz doma i sa groba Esme Redžepove TERA SUZE NA OČI

Zaharova: Drugostepena presuda Šešelju je nastavak antisrpskih presuda

Izvor: Pravda, InfoSrb, Narodna Televizija